Naslovna  >  Tvornica Kulture  >  Michelle Gurevich (Chinawoman) u Tvornici
 
Naslovna  >  Tvornica Kul...  >  Michelle Gur...

Michelle Gurevich (Chinawoman) u Tvornici

24.03.2017.
21:00
-
25.03.2017.
00:30

Sjajna kanadska glazbenica Michelle Gurevich, poznatija kao Chinawoman dolazi u zagrebačku Tvornicu Kulture u petak 24. ožujka 2017.

Jedna od najzanimljivijih umjetnica na glazbenoj sceni i indie senzacija vraća se u Hrvatsku kako bi predstavila novi album “New Decadence” i povratak originalnom imenu Michelle Gurevich. Njezinu glazbu opisuju kao mješavinu Leonarda Cohena, Nico, Charlesa Aznavoura i sovjetskih pjevačkih zvijezda, a odlikuje ju rusko naslijeđe, te rock i lo fi pop zvuk.

Chinawoman - “Party Girl”
https://www.youtube.com/watch?v=ANmL7LvNzdw

Chinawoman je rođena u Torontu u obitelji ruskih imigranata, a trenutna adresa je u Berlinu. Ova kantautorica, multi-instrumentalistica i inženjerka zvuka već je otprije poznata hrvatskoj publici u kojoj ima mnoštvo poklonika.
Manevrirajući između retro motiva i iskrenosti u tekstovima pjesme koje stvara Michelle Gurevich su tragikomične, pogonjene melodijom, sentimentalne i glamurozne. Michelle je odrasla slušajući sovjetsku glazbenu kolekciju njenih roditelja kao i pjesme iz 70-ih. Dekadentna, dramatična i iskrena, Michelle kroz svoj glas i glazbu nudi poznate motive koji se ne mogu pripisati nikome drugome, a stavljaju je na ... sam vrh europske šansone.

Chinawoman - “Lovers Are Strangers”
https://www.youtube.com/watch?v=iPYd17KH4qQ

Debitirala je 2007. s albumom “Party Girl” iz koji je producirala sam u kućnoj radinosti na koji se nastavlja “Show Me The Face” iz 2010. godine. Album “Let’s Part In Style” objavljen je 2014.

Ove godine Chinawoman napušta to ime i vraća se kao Michelle Gurevich s četvrtim albumom “New Decadence”. Produciran u istoj maniri kao i prijašnja izdanja, i ovoga puta kombinira mračni realizam s humorom u intimnim baladama koje odlikuju sjajni stihovi.

Michelle Gurevich - “Russian Romance”
https://www.youtube.com/watch?v=_n4eVWOxOBM

S redovito rasprodanim nastupima u gradovima kao što su Istanbul, Moskva, Berlin, Atena, Michelle okuplja dijasporu iz istočne Europe, berlinsku scenu, potomke iz zemlje njenih predaka, sve koji štuju melodramatične balade te odraslu djecu izgubljenu u ovom svijetu. Koncerti su orijentirani na sjajan live nastup, iako su svi albumi snimani samostalno u intimnom okruženju i kućnoj radinosti, upravo taj način odražava intimnost i želju da zvuk iz svoje sobe prenese u vašu.
Ulaznice
Ulaznice u pretprodaji iznose 80 kn, a na dan koncerta 100 kn.

Službena prodajna mjesta:
Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
Aquarius CD shop, Varšavska 13, Zagreb
Atlas Arena centar, Ulica Vice Vukova 6, Zagreb
Croatia Records, Bogovićeva ulica 5, Zagreb
Dancing Bear, Gundulićeva ul. 7, Zagreb
Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb
Pločnik, Međimurska ulica 21, Zagreb
Record Store, Tkalčićeva 34, Zagreb
Rockmark, Berislavićeva 13, Zagreb www.entrio.hr
  Prikaži više Prikaži manje

305 dolazaka
Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.