Naslovna  >  Sax Klub Hrvatskih Glazbenika  >  Cajkrescendo! :: A.K.A. Crescendo i Cajklapa u Saxu
 
Naslovna  >  Sax Klub Hrv...  >  Cajkrescendo...

Cajkrescendo! :: A.K.A. Crescendo i Cajklapa u Saxu

29.11.2016.
21:00
 Sax Klub Hrvatskih Glazbenika

Što? - Cjelovečernji a capella koncert.
Tko? - AKA Crescendo i Cajklapa
Kad? - 29.11. u 21:00 sati
Gdje? - Sax Klub Hrvatskih Glazbenika
Upad? - Ma samo 10 kn

Možda ste ih čuli dok su pjevali po ulicama Zadra ili Zagreba.
Možda ste naletjeli na njih u Istri, Slavoniji i Dalmaciji, a možda i u Torontu.
Možda ste ih čak vidjeli na televiziji.
E pa sad ih prvi puta možete uživo vidjeti na zajedničkom koncertu!

Dva za ove prostore vrlo specifična sastava, A.K.A. Crescendo i Cajklapa, u Saxu osiguravaju pravu poslasticu za sve ljubitelje a capella glazbe, Jelene Karleuše, Pitch Perfecta, svih glazbenih žanrova, ili jednostavno dobre zabave.
Sa sigurnošću možemo reći da se ovakvo što ne događa svaki dan. Zato dođite, povedite prijatelje i budite spremni na sve.
Makar, poznavajući ovu ekipu, ni to vam neće biti dovoljno.

A.K.A. Crescendo
Davne 2013. godine na Sveučilištu u Zadru pojaviše se u isto vrijeme dvije a cappella grupe. Na svu sreću, njihovo “suparništvo“ nije dugo potrajalo i one su spojene u jednu, poznatiju kao A.K.A. Crescendo. Njihov prvi nastup i uspjeh obilježila je obrada Silenteove „Terce na tišinu“ na koju su i sami Silenteovci odlično reagirali, te potaknuli ovu neobičnu ... i kreativu grupu studenata da nastave stvarati nešto drugačije i svoje. Njihove a cappella obrade obuhvaćaju široki spektar glazbenih žanrova, od pjesama kao što su O Happ Day, preko Dvornikove Afrike pa sve do Eye Of The Tiger, ovi studenti uvijek su spremni na nove glazbene izazove. Od ove godine mogu se pohvaliti da su jedni od dobitnika slavnog „Golden Buzzera“ u emisiji Nove Tv – SUPERTALENT, te su ovo ljeto proveli zabavljajući raznovrsnu publiku u Torontu sa svojim glazbeno-plesnim a cappella nastupima. Iako velika većina članova nema nikakvo glazbeno obrazovanje, ovi mladi buntovnici su odlučili djelovati bez voditelja i te sami osmišljaju svoje aranžmane i koreografije. Hrabri? Ludi? Oboje? Procjenite sami:
https://youtu.be/LrI9Vnlw0_k

Cajklapa
Prije otprilike dvije i pol godine, u sklopu humorističnog skeča u studentskoj predstavi, nastao je mješoviti vokalni ansambl Cajklapa. Jednako neobavezno i neozbiljno nastavila je s radom, a svoj izričaj pronašla u pokušaju da spoji nespojivo.
Uz natruhe postmodernizma i eklekticizma, kroz prizmu ironije i satire, miješa možda naoko kontradiktorne žanrove, u rasponu od trasha, preko popa i rocka, sve do pravih pravcatih cajki, a sve to filtrira kroz formu klape, odnosno a capella pjevanja.
Od njihovih skromnih početaka stvari su eskalirale pa je sastav završio i u polufinalu hrvatskog SuperTalent showa, a djelovanje mu obilježava dobar duh i neopterećena zabava.
Ako pak inzistirate na etiketi, Cajklapa je ponekad klapa koja ponekad pjeva cajke. Pa si vi mislite:
https://youtu.be/aozzEIS5P0Y
  Prikaži više Prikaži manje

147 dolazaka
Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.