Naslovna  >  Bum  >  BUF2: Atheist Rap + Krešo i Kisele Kiše
 
Naslovna  >  Bum  >  BUF2: Atheis...

BUF2: Atheist Rap + Krešo i Kisele Kiše

25.11.2016.
21:00
-
26.11.2016.
08:00

BUM UNITED FESTIVAL vol.2
------------------------------------------
Bum United Festival, festival koji se tradicionalno održava jednom svakih 5 godina. Prva edicija je, logično, održana 2011. godine i pokazala se instant uspjehom. Ove godine zato nastavljamo za tradicijom i održavamo drugu ediciju festivala.

Datum: 25.11.2016.
Vrijeme: 21:00h
Mijesto: Klub Mladih BUM
Upad: 40kn (30kn članovi)

Nastupaju:
ATHEIST RAP
KREŠO I KISELE KIŠE
ŠTBK
NOT!

@ ATHEIST RAP
Pank-rok grupacija ATHEIST RAP je osnovana davne 1989. godine u Novom Sadu. Punu afirmaciju su doživeli već debi albumom “Maori i Crni Gonzales”(1993). Fanzinaškim i poluprivatnim kanalima album nalazi put i do slušalaca na prostorima koji tada koncertno nisu bili dostupni bendu, a pesma “Wartburg limuzina” ih dovozi na vrh svih top lista na kojima je bila emitovana.
Sarkastični humor i kritički odnos prema vlasti je univerzalno potreban i primenjiv na ovim prostorima, tako da Atheist Rap već godinama unazad puni klubove po regionu.
Svirali su proteklih godina sve veće i značajnije festivale po regionu (EXIT – main stage 2011, INmusic Zagreb – main stage 2013, Belgrade Calling 2013, Beerfest Belgrade, Dirty Old Festival, ... Viva La Pola, Vrlo dobar festival Sarajevo, Pivolend -Skopje, Lake fest Nikšić, Lastovo – otok glazbe, Ritam Evrope, Opatijske Barufe, Koncert godine i mnoge druge), a binu su delili i sa bendovima kao što su NOFX, Bad Religion, Buzzcocks, Die Toten Hosen, Nomeansno, PTTB, Cock Sparrer, The Exploited i Green Day.
Posle više od 25 godina stvaralaštva uz koje su odrastale mnoge generacije na ovim prostorima članovi Atheist Rap-a ne posustaju. Naprotiv, koncertno su izuzetno aktivni, samo tokom prošle 2014. godine odsvirali su preko 40 koncerata u više od 30 gradova u celom regionu.
05. 08. 2011. ATHEIST RAP su nastupili u kultnom klubu Barfly u Camdenu (London,UK) a dva dana kasnije kao jedini predstavnici ex-YU prostora na Rebellion festivalu u Blackpool-u, koji je protekao u obeležavanju jubileja 35 godina postojanja punk pokreta u Britaniji i svetu.
Članovi Atheist Rapa su akteri srpsko-kanadskog dokumentarnog filma „SLAUGHTER NICK FOR PRESIDENT“ (Slotera Nika za predsednika) koji je osvojio nagradu za najbolji dokumentarni film na 10. ZAGREB FILM FESTIVALU 2012. godine.
Do sada iza sebe imaju 6 studijskih albuma, 1 best of album, DVD live izdanje i album izdat uz monografiju objavljenu povodom 20 godina postojanja benda.
Atheist Rap nastupa u sastavu: Vladimir Radusinović – Radule (gitara i vokal), Aleksandar Popov – dr Pop (vokal), Aleksandar Milovanov – Atzke (bubnjevi), Zoran Lekić – Leki (bas gitara), Zoran Džuklevski (gitara).

@ KREŠO I KISELE KIŠE
Krešo i Kisele Kiše 2008. godine oformljuju članovi demoliranog benda “Bjuti Centar”.
2009. godine snimljen je demo prvijenac "Još ti nije kasno". Album je izdan pod etiketom Fat Brek. Drugi album "Još ti nije jasno da ti nije kasno" (također Fat Brek) snimljen je 2013. godine. Na albumu gostuju Shamso 69 (Brkovi), Kristina Radovčić (The Blondes, Šajeta), te Zoran Štajduhar Zoff (Grč). Treći album, ''U potrazi za bijelim zecom'' (Fat Brek) izlazi u rujnu 2016.
Glazba koju ova vesela skupina svira svrstava se u punk/rock, sa zafrkantskim tekstovima “iz naroda”. Većinu pjesama napisao je Krešimir Burić, dok se za aranžman pobrine cijeli bend.
2015. godine snimljeni su spotovi za pjesme "Uvijek" i "Inače?!". KKK iste godine nastupa na zagrebačkoj Šalati kao podrška Hladnom pivu, na proslavi njihovog 25. rođendana. Promocija trećeg studijskog albuma koji je snimljen u studiju HRT- a, kao nagrada za pobjedu treće sezone festivala “HR demo klub”, u punom je jeku. U suradnji s Ri Teatrom snimljen je spot za najavni singl trećeg albuma ''Veseli stroj''. Sredinom rujna, album "U potrazi za bijelim zecom" ponuđen je za besplatno skidanje. Bend je do sad odsvirao stotinjak koncerata u Hrvatskoj i susjednim zemljama, a u 2016. godini očekuje se velika promotivna turneja, koja je osim hrvatskih i slovenskih festivala i klubova već obuhvatila i bugarske gradove: Sofiju, Burgas i Varnu.

@ ŠTBK
@ NOT!
  Prikaži više Prikaži manje

117 dolazaka
Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.