Naslovna  >  Klub Močvara  >  Benefit koncert za Igija: Hladno pivo, Picksiebner, Cinkuši
 
Naslovna  >  Klub Močvara  >  Benefit konc...

Benefit koncert za Igija: Hladno pivo, Picksiebner, Cinkuši

28.12.2016.
20:00
-
29.12.2016.
02:00

SRIJEDA 28.12.2016. • VRATA 20:00 • POČETAK 21:00 • UPAD 60/80 KN

SVIRAMO ZA IGIJA!

Hladno pivo (official) (Zagreb)
Picksiebner (Zagreb)
Cinkuši (Zagreb)

Sviramo za Igija naziv je humanitarne akcije koja okuplja rock bendove, prijatelje priznatog hrvatskog violinista u cilju pomoći pri rehabilitaciji nakon teže bolesti. Cinkuši su okupili ekipu svojih kolega i prijatelja s namjerom združnog muziciranja i prikupljanja novčanih sredstava za pripomoć u rehabilitaciji Igora Barića, koji se trenutno oporavlja od posljedica moždanog udara. Tako će se velika družina Hladnog piva, Picksiebnera i Cinkuša okupiti u srijedu, 28. prosinca u Klubu Močvara i zasvirati za svoga kolegu.
Igor Barić, popularni “Igi”, voljeni je član glazbene družine Cinkuši, kao i dugogodišnji violinist Ansambla narodnih plesova i pjesama Lado.

Surađivao je i s Hladnim pivom, Vješticama, Ayllu, Tetom Lizom, Jegedušima, Zagrebačkim muzikašima, Harmerima, sudionik brojnih koncerata i albuma. Prošao je veliki dio svijeta svirajući violinu, gajde i flautu, dajući svoj obol autorskom pristupu po kojemu su Cinkuši prepoznatljivi. Od samostalnih albuma Zeleni kader (1999.), Domesticus Vulgaris (2005.), Špiritus Sanctus ... (2009.), zaokruženih na live albumu i DVD-videu “Uživancija!” (2011.), preko kazališnih predstava Renea Medvešeka Čovjek koji je spasio Europu, zatim Hamleta u režiji Zlatka Viteza, plesnih predstava Domesticus Vulgaris ili Jednostavno domaće (2005.) i Etnounlimited ili suze i krv (2008.) Rajka Pavlića, voditelja plesnog ansambla Liberdance, do animiranih filmova Ciganjska (2004.) i Silencijum (2006.) Davora Međurečana i Marka Meštrovića.
2005. godine s Cinkušima dobiva nagradu za najbolju autorsku glazbu na 13. Danima Hrvatskog filma za animirani film Ciganjska, a 2010. Hrvatsku diskografsku nagradu Porin u kategoriji najbolji etno album godine sa Špiritus Sanctus.

Vezano uz ovaj humantirani koncert kolege iz Picksiebnera su rekli:
"Picksiebner i Cinkuši već godinama druguju i podržavaju se, uzajamno, a spojio ih je svjetonazor, pa je bilo logično da se odmah da podrška i pomogne našem članu ekipe."

Frontman Hladnog Piva Mile Kekin pozvao je sve da dođu 28.12.2016 u Močvaru: "Igora poznajemo petnaestak godina, svirao nam je na par albuma, družili smo se i po svadbama, rođendanima i radi druženja samog. Cinkuši su po našem mišljenju jedan od najoriginalnijih bendova u ovom dijelu svijeta i ovom akcijom želimo pomoći našem zajedničkom frendu. Dođite u Močvaru u što većem broju. Uživat ćete u vrhunskoj svirci, mrdnuti dupe i istovremeno učiniti dobro djelo."

Upad u pretprodaji: 60 KN. Na dan događanja na blagajni kluba: 80 KN

Ulaznice u pretprodaji potražite na sljedećim lokacijama:
Klub Močvara, Trnjanski nasip bb
dirty old EMPIRE * shop - label - festival - merchandise - booking, Tratinska 18
Rockmark, Berislavićeva 13

Kupnjom ulaznice napravite dobro djelo, kako Igiju, tako i sebi! Jer dobro se dobrim vraća!

Satnica:

20:00 vrata
21:00 PICKZIEBNER
22:00 HLADNO PIVO
23:00 CINKUŠI
  Prikaži više Prikaži manje

205 dolazaka
Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.