Naslovna  >  Pločnik  >  Bamwise album release party
 
Naslovna  >  Pločnik  >  Bamwise albu...

Bamwise album release party

10.04.2017.
20:00
-
11.04.2017.
02:00

Pločnik - Bar, Music & Lifestyle, Međimurska 21, Zagreb
Ponedjeljak, 10.04., 20-02h, ulaz slobodan

Veliko nam je zadovoljstvo najaviti izdavanje BAMWISEovog prvog dugosvirajućeg materijala imena Soundproof. Album u izdanju PDV-a izlazi 10. travnja 2017. kada će se i održati promcija albuma u Pločniku. Tom prilikom za DJ pultom će se izmjenjivati članovi benda. Album će biti dostupan na LP/CD/Digital formatima. Ranije, kao uvod u album izbačen je Run From Sound digitalni EP uz prateći videospot koji je dostupan na svim relevantnijim digital download i streaming servisima.

Soundproof je sniman tijekom 2016. godine u Level-Point i Fun House studijima u Zagrebu. Miks i produkciju materijala potpisuju Igor Ivanković i Robert Martinović. Obojica članovi Bamwisea u ulogama basiste, te live dubbing/ton majstora. Za mastering se pobrinuo Petar Dundov, svjetski priznati techno producent/DJ. Vizualno rješenje albuma je produkt talentirane Marijane Krbot, također članice benda. Kroz 8 pjesama bend nas odlučno vodi na dub putovanje u svom aranžmanu, kombiniranjem “sintetičkih” i “akustičkih” elemenata u jedan sirov i energičan zvuk, sa naglaskom na bubanj i bass kao osnovne elemente originalne ... dub reggae glazbe. Iako je njihov izričaj inspiriran jamajkanskim glazbenicima sličnih zvučno oblikovanih interpretacija, zvuk im je veoma svjež i moderan, te upravo kroz kombinaciju raznih elemenata suvremene elektroničke glazbe, slijedi trendove engleske i francuske dub produkcije, ali uz vlastiti pogled na underground bass glazbu.

Bamwise je kolektiv sačinjen od petero glazbenika i VJ-a koji od 2008.g. zajedno grade vlastiti izričaj u elektroničkom dub svijetu. Nakon niza godina kovanja vlastitih pjesama, održavanja koncerata, sporadičnog objavljivanja live snimki, te djelovanja pojedinih članova u raznim projektima pravo je vrijeme da i prvi službeni dugosvirajući materijal ugleda svijetlo dana. U svom radu kombiniraju tri syntha, bubanj, bas, gitaru, vokale, jako puno efekata i video projekcije, a sve oko ideje da inspiriraju ljude da samostalno i odgovorno slušaju, razmišljaju i djeluju u svom životu.
  Prikaži više Prikaži manje

120 dolazaka
Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.