Naslovna  >  Zelena Dvorana / Green Room  >  Antonio Šiber - Konstrukcija stvarnosti
 
Naslovna  >  Zelena Dvora...  >  Antonio Šibe...

Antonio Šiber - Konstrukcija stvarnosti

21.04.2017.
20:00
 Zelena Dvorana / Green Room

ANTONIO ŠIBER - PROMOCIJA
> KONSTRUKCIJA STVARNOSTI i PROBLEM PROMATRAČA
PETAK, 21. TRAVNJA 2017. U 20 SATI
ZELENA DVORANA, ZABOK

Znanost, akvarel, fotografija, računalna grafika, strip, književnost, haiku, glazba i samo malo politike, ako je zbilja nužno.

U petak, 21. travnja, gost nam je fizičar, pisac i umjetnik s mnoštvom talenata, dragi Antonio Šiber (Zagreb, 1972.), naš poznati znanstvenik s više desetaka znanstvenih radova objavljenih u prestižnim svjetskim časopisima i autor više popularnih članaka, predavanja, jedne vrlo posebne knjige, filma, stripova, genijalnih ilustracija te bloga 'Kontrukcija stvarnosti'. Jedan je od vodećih hrvatskih fizičara na polju popularizacije znanosti.

„Problem promatrača“ (Jesenski i Turk, 2008.) - znanstvenofantastični roman o bliskoj budućnosti - tako bliskoj da je tehnologija sluškinja korporacija, a filozofiranje sinonim za čavrljanje. Ali tada, znanstveno super-računalo neobjašnjivo odbija poslušnost... Knjiga Antonija Šibera izuzetno je djelo kakvih posve nedostaje na hrvatskom književnom obzoru. Radi se o popularnoznanstvenom tekstu, dijelom napisanom u maniri najboljih klasika znanstvenofantastičnog žanra, a dijelom kao esej o modernoj ... fizici i biofizici.


http://www.antoniosiber.org

https://www.youtube.com/watch?v=tAhvIV5H1u0
  Prikaži više Prikaži manje

13 dolazaka
Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.