Naslovna  >  Gradski park, Koprivnica  >  50 poems for snow / Koprivnica
 
Naslovna  >  Gradski park...  >  50 poems for...

50 poems for snow / Koprivnica

03.02.2018.
20:00
-
17.02.2018.
20:00

50 poems for snow / festival poezije

Vrijeme održavanja: 1. dan obilnijeg snijega, 20 sati
Mjesto: Gradski park Koprivnica (nalazimo se kod sata na trgu)
Čitaju: Bruno Antolić, Marija Gabelica, Irena Nevjestić
Festival je ove godine posvećen Pablu Nerudi.

Koprivnica ove godine po treći puta sudjeluje u internacionalnom festivalu poezije “50 poems for snow”. Festival se od 2012. održava jednom godišnje na prvu večer obilnijeg snijega u javnom prostoru grada, u mraku, na otvorenom. Svake godine tri autora/ice čitaju svoja tri rada (koji ne moraju biti o snijegu) uz dodatak jedne pjesme klasičnog autora/ice kome je festival te godine posvećen. Ove godine festival je posvećen čileanskom pjesniku Pablu Nerudi, a u Koprivnici čitaju Bruno Antolić, Marija Gabelica i Irena Nevjestić.

Zanimljivost festivala je i nepostojanje točnog datuma održavanja: naime, organizatori, sudionici i publika ne mogu znati unaprijed kada će se festival održati, prati se vremenska prognoza i čeka se prva večer kada snijeg jače zapada. Sastanak s publikom je kod sata na trgu, a nakon toga se zajednički kreće prema mjestu čitanja, u park. Nakon parka, ove nas godine očekuje i druženje u KKC Pixelu.

Festival ... se održava u velikom broju hrvatskih i inozemnih gradova, između ostalog u Zagrebu, Čakovcu, Sinju, Delnicama, Karlovcu, Osijeku, Koprivnici, Zadru, Sisku, Mariboru, Ravne na Koroškem, Helsinkiju, Sofiji, Bukureštu i drugim gradovima.
Na ovaj se način Koprivnica umrežuje s ostalim gradovima na promociji poezije, a u isto vrijeme, festival nas promovira kao grad otvoren poeziji. Svake godine postoji univerzalan plakat, neovisno o mjestu održavanja (ovaj puta samo s promjenom Nerudinih stihova na plakatu, po izboru organizatora u pojedinim gradovima), a autorica ovogodišnjeg je dizajnerica Rafaela Dražić.

Koprivnica je u projektu prvi puta sudjelovala 2015. godine kada je festival bio posvećen perzijskom pjesniku iz 13. St. Rumiju, a sudjelovali su autori Bojan Koštić, Dijana Mateša i Ivan Grobenski.
2016. festival je bio posvećen grčkom pjesniku Konstantinu Kavafisu, a u koprivničkom parkiću ispred muzeja čitali su Nikol Bali, Antonio Grgić i Denis Košćak.

Točan datum održavanja ovogodišnjeg festivala naravno ne znamo, pratimo prognozu i čekamo snijeg. Više o festivalu pročitajte na http://50poemsforsnow.tumblr.com/, a informacije pratite na facebook stranici 50 poems for snow

Organizatori: Mamuze (Krešo Puklavec, Tanja Špoljar)
Fotografija naslovnice: Marko Posavec

Festival je organiziran na volonterskoj bazi.
  Prikaži više Prikaži manje

15 dolazaka
Podijeli događaj:    
Mjesto održavanja:

Slični događaji

© 2017 CDK d.o.o.